Brian Brobbey helpt Ajax aan probleemloze zege tegen RKC

Ajax heeft in eigen huis simpel afgerekend met RKC Waalwijk (4-1). De zege kan vooral op het conto worden geschreven van Brian Brobbey. De spits maakte twee goals voor de Amsterdammers.  Bij Ajax ontbrak nog de kersverse aanwinst Jordan Henderson. Zijn werkvergunning was nog niet gereed. Zonder Henderson begonnen de Amsterdammers sterker dan RKC. Eerst mikte Steven Berghuis net naast, waarna Brian Brobbey alsnog de 1-0 maakte. Hij kon simpel binnentikken na een kopbal van Steven Bergwijn. Maar het goede gevoel kon snel weer in de prullenbak. Michiel Kramer frommelde alweer zijn zevende goal tegen Ajax in het doel. Belangrijker was dat Ajax zich moest terugknokken naar een voorsprong. Die kwam er via een tweede doelpunt van Brobbey. Hij werkte een assist van Kenneth Taylor tegen de touwen voor de rust: 2-1.  Tekst gaat verder onder de foto. In de tweede helft bloedde de wedstrijd even dood. Dat veranderde op het moment dat Kristian Hlynsson de 3-1 tegen de touwen werkte. Hij schoot bekeken raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Het doelpunt gaf een nieuwe impuls aan Ajax, want vier minuten later versierde het een penalty via Bergwijn. Brobbey kon zijn wedstrijd bekronen met een hattrick, maar verzuimde dat.  In de slotfase werd het alsnog 4-1 voor de Amsterdammers. Invaller Carlos Borges gaf de bal op Berghuis en hij schoot verwoestend raak en besliste het duel definitief. Door de zege is Ajax de winnaar van het weekend. Het verschil met FC Twente (zes punten) en AZ (drie punten) blijft maar slinken. Heracles is volgende week zaterdag de eerstvolgende tegenstander in Almelo.  Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer (Gaaei/45), Rensch, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson (Forbs/79); Berghuis, Brobbey (Banel/82), Bergwijn