Lees terug: Ajax speelt een prima wedstrijd tegen Aston Villa, maar vergeet te scoren

In de achtste finales van de Conference League ontving Ajax vanavond het Engelse Aston Villa. De Amsterdammers konden hun borst natmaken, want Aston Villa staat vierde in de Premier League. Ajax moest het stellen zonder Steven Bergwijn en Steven Berghuis. De Amsterdammers kwamen echter uitstekend voor de dag en kregen kansen. Uiteindelijk werd er niet gescoord en stond de brilstand aan het einde van de wedstrijd op het scorebord. Ajax speelt een prima wedstrijd enn had de betere kansen. Toch staat er na ruim 90 minuten voetbal de brilstand op het scorebord. Ajax - Aston Villa 0-0 Er komen vier minuten blessuretijd bij. Ajax - Aston Villa 0-0 Tsjonge jonge. Tristan Gooijer krijgt zijn tweede gele kaart en nu is het weer tien tegen tien. Ajax - Aston Villa 0-0 Ezri Konsa krijgt zijn tweede gele kaart en moet met rood vertrekken. Ajax - Aston Villa 0-0 Kristian Hlynsson wordt vervangen door Chuba Akpom Ajax - Aston Villa 0-0 Sivert Mannsverk gaat naar de kant en Branco van den Boomen komt erin. Ajax - Aston Villa 0-0 De eerste actie van Nicolo Zaniolo. Hij pakt geel en is in de return geschorst. Ajax - Aston Villa 0-0 Lucas Digne en Timothy Irougbunam gaan eraf. Alex Moreno en Nicolo Zaniolo komen erop voor Aston Villa Ajax - Aston Villa 0-0 Ajax heeft de beste kansen van de wedstrijd. Nu is het Kenneth Taylor die de bal kan intikken maar zijn schot wordt gepakt. Ajax - Aston Villa 0-0 De eerste wissel van de wedstrijd. Leon Bailey komt erop voor Morgan Rogers en John McGinn voor Moussa Diaby namens Aston Villa. Ajax - Aston Villa 0-0 Weer een kans van Ajax. Goede voorzet van Taylor kan net niet worden binnengeschoven door Hlynsson. Ajax - Aston Villa 0-0 In Amsterdam is er begonnen aan de tweede helft Ajax - Aston Villa 0-0 Ajax speelt een goede eerste helft maar er zijn nog geen goals gemaakt.  Ajax - Aston Villa 0-0 De jarige Hato (18) stuurt Brobbey de diepte in en hij stoomt op richting de goal van Aston Villa. De Ajax-spits neemt de bal echter niet geweldig aan en schiet in het zijnet. Ajax - Aston Villa 0-0 Ajax krijgt een vrije trap op een mooie plek. Jordan Henderson schiet een metertje over de goal. Ajax - Aston Villa 0-0 Villa-verdediger Ezri Konsa krijgt geel. Ajax - Aston Villa 0-0 Middenvelder Sivert Mannsverk krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.  Ajax - Aston Villa 0-0 Brobbey had de bal voor het inkoppen, maar kopt tegen de keeper van Aston Villa op. Achteraf werd er ook gevlagd voor buitenspel. Ajax - Aston Villa 0-0 Wij zijn een kwartier onderweg, maar er is nog weinig spectaculairs gebeurd. Ajax - Aston Villa 0-0 De ploegen zijn begonnen aan de heenwedstrijd in de achtste finale van de Conference League. Ajax - Aston Villa 0-0 Ajax treedt met exact dezelfde namen aan als afgelopen weekend tegen FC Utrecht (2-0 winst). Ahmetcan Kaplan is opnieuw de leider van de verdediging.  Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor, Hlynsson, Brobbey