Liveblog: Ajax sleept op het tandvlees verlenging uit het vuur tegen Bodø (1-1)

Welkom in ons liveblog rondom de wedstrijd Bodø/Glimt - Ajax in de Conference League. De Amsterdammers moeten een resultaat halen in Noorwegen na de 2-2 in Amsterdam. De aftrap is 18.45 uur.  Mis niks in ons liveblog!  De eerste helft van de verlenging is achter de rug. Bodø - Ajax 1-1 Nino Zugelj ontsnapt aan de verdediging van Ajax, omspeelt Diant Ramaj en schiet ruim naast. Bodø - Ajax 1-1 Ajax maakt nog altijd kans op een plekje bij de laatste zestien in de Conference League. Bodø - Ajax 1-1 Er staat na negentig minuten en een beetje blessuretijd 1-1 op het scorebord. We krijgen er minimaal een kwartier extra speeltijd bij. Tot zo. Bodø - Ajax 1-1 Ajax komt weer héél goed weg in Noorwegen. Ulrik Saltnes scoort, maar staat buitenspel. Bodø - Ajax 0-1 Uit een corner komt de bal voor de voeten van Devyne Rensch. Het schot gaat echter nét naast het doel. Bodø - Ajax 0-1 Ajax heeft nog zeven minuten om te scoren of de stand vast te houden. Bodø - Ajax 1-1 Na geklungel van Bodø lijkt Ajax een schot voor open doel te krijgen, maar de inzet wordt geblokt. Bodø - Ajax 1-1 Daar is dan toch de gelijkmaker. Patrick Berg schiet van afstand raak via de binnenkant van de paal.  Bodø - Ajax 1-1 Na een klein opstootje tussen Nino Zugelj en Diant Ramaj krijgen beide heren geel. Bodø - Ajax 0-1 De ingevallen Deen krijgt de bal van Chuba Akpom. Zijn inzet gaat echter voor het doel van Bodø langs.  Bodø - Ajax 0-1 Albert Gronbaek pakt zijn tweede gele kaart en dus rood. De wedstrijd is weer in evenwicht. Bodø - Ajax 0-1 Ajax komt weer goed weg in Noorwegen. Jens Petter Hauge plant de bal op de lat.  Bodø - Ajax 0-1 Anton Gaaei komt in het veld na de rode kaart voor Josip Sutalo. Forbs wordt het kind van de rekening. Patrik Berg schiet van afstand op de lat. Bodø - Ajax 0-1 Wéér een grote kans voor Bodø. De bal wordt van de lijn gehaald door Borna Sosa. Even later lijkt hij met een handsbal een penalty te schenken aan de Noren. Na inmenging van de VAR krijgt Ajax echter een vrije trap mee... Bodø - Ajax 0-1 Josip Sutalo begaat een stomme overtreding op Hakon Evjen, waarna de scheidsrechter naar de kant wordt geroepen. Het leidt tot rood voor de Kroaat.  Bodø - Ajax 0-1 We zijn begonnen aan de tweede helft. Lukt het Ajax om de (onverdiende) voorsprong vast te houden? Bodø - Ajax 0-1 Ajax zoekt de kleedkamer op met een minimale voorsprong; door een goal van Steven Berghuis. De schade blijft beperkt met meer geluk dan wijsheid.  Bodø - Ajax 0-1 Deze merkwaardige eerste helft kent nog minimaal een minuut blessuretijd. Bodø - Ajax 0-1 Chuba Akpom is zijn vervanger. De blessure van Brobbey is een nieuwe tegenvaller voor trainer John van 't Schip, die in Noorwegen geen beroep kan doen op de geblesseerde Steven Bergwijn, Jordan Henderson en Tristan Gooijer. Bodø - Ajax 0-1 Opnieuw komen de Noren er gevaarlijk uit. In drie instanties gaat de bal weer niet in het doel. Bodø - Ajax 0-1 Bodø komt er -niet voor het eerst- gevaarlijk uit. Diant Ramaj keert van dichtbij de poging van Jens Petter Hauge met zijn voet. Bodø - Ajax 0-1 Ajax komt voor het eerst in de zestien en Steven Berghuis schiet snoeihard raak. De bal komt via Brian Brobbey voor zijn voeten en de aanvoerder helpt Ajax aan de leiding.  Bodø - Ajax 0-1 Ajax heeft nog geen kans kunnen creëren en de laatste minuten kruipen voorbij.  Bodø - Ajax 0-0 Fredrik Bjørkan geeft voor, waarna Ulrik Saltnes vrij kan inkoppen. Diant Ramaj produceert een katachtige redding. Bodø - Ajax 0-0 De eerste tien minuten komt Ajax nog niet van de eigen helft af. Bodø houdt de Amsterdammers goed in toom en jaagt ze af. Bodø - Ajax 0-0 Hakon Evjen test Diant Ramaj van afstand. De doelman duwt de bal naast het doel.  Bodø - Ajax 0-0 Na het minuut applaus is de wedstrijd begonnen. Kan Ajax doorstoten naar de laatste zestien van de Conference League? Bodø - Ajax 0-0 Bodø draagt rouwbanden na de dood van een oud-speler.  Windsurfster Lilian de Geus heeft besloten haar topsportcarrière te beëindigen, meldt ze via Team Allianz. Ze verovert drie keer de wereldtitel in de 'oude' olympische zeilklasse RS:X. Op de Olympische Spelen van Rio in 2016 wordt ze de vierde en kwam ze 1 punt tekort voor brons. Op de Spelen van Tokio in 2021 eindigt ze als vijfde. De Geus (32) heeft haar besluit genomen na haar mislukte campagne om zich bij het foilen, de nieuwe olympische klasse, voor de Spelen van Parijs te plaatsen. Ze verloor de nationale kwalificatiestrijd van Sara Wennekes.  Knutsen verwacht donderdagavond een pittig duel met Ajax. "Het is een team met een duidelijke speelstijl en veel goede voetballers", zei de Noor woensdag op de persconferentie. "Het is een aanvallend team met een aanvallende uitstraling, dus ik denk niet dat er grote verschillen zullen zijn met de heenwedstrijd in Amsterdam. Misschien zullen ze wel wat voorzichtiger zijn en zich richten op tegenaanvallen." Welkom in ons liveblog rondom de wedstrijd Bodø/Glimt - Ajax in de Conference League. De Amsterdammers moeten een resultaat halen in Noorwegen na de 2-2 in Amsterdam.