Liveblog: na een lastig begin neemt Ajax de voorsprong tegen Bodø (0-1)

Welkom in ons liveblog rondom de wedstrijd Bodø/Glimt - Ajax in de Conference League. De Amsterdammers moeten een resultaat halen in Noorwegen na de 2-2 in Amsterdam. De aftrap is 18.45 uur.  Mis niks in ons liveblog!  Ajax zoekt de kleedkamer op met een minimale voorsprong; door een goal van Steven Berghuis. De schade blijft beperkt met meer geluk dan wijsheid.  Bodø - Ajax 0-1 Deze merkwaardige eerste helft kent nog minimaal een minuut blessuretijd. Bodø - Ajax 0-1 Chuba Akpom is zijn vervanger. Bodø - Ajax 0-1 Opnieuw komen de Noren er gevaarlijk uit. In drie instanties gaat de bal weer niet in het doel. Bodø - Ajax 0-1 Bodø komt er -niet voor het eerst- gevaarlijk uit. Diant Ramaj keert van dichtbij de poging van Jens Petter Hauge met zijn voet. Bodø - Ajax 0-1 Ajax komt voor het eerst in de zestien en Steven Berghuis schiet snoeihard raak. De bal komt via Brian Brobbey voor zijn voeten en de aanvoerder helpt Ajax aan de leiding.  Bodø - Ajax 0-1 Ajax heeft nog geen kans kunnen creëren en de laatste minuten kruipen voorbij.  Bodø - Ajax 0-0 Fredrik Bjørkan geeft voor, waarna Ulrik Saltnes vrij kan inkoppen. Diant Ramaj produceert een katachtige redding. Bodø - Ajax 0-0 De eerste tien minuten komt Ajax nog niet van de eigen helft af. Bodø houdt de Amsterdammers goed in toom en jaagt ze af. Bodø - Ajax 0-0 Hakon Evjen test Diant Ramaj van afstand. De doelman duwt de bal naast het doel.  Bodø - Ajax 0-0 Na het minuut applaus is de wedstrijd begonnen. Kan Ajax doorstoten naar de laatste zestien van de Conference League? Bodø - Ajax 0-0 Bodø draagt rouwbanden na de dood van een oud-speler.  Windsurfster Lilian de Geus heeft besloten haar topsportcarrière te beëindigen, meldt ze via Team Allianz. Ze verovert drie keer de wereldtitel in de 'oude' olympische zeilklasse RS:X. Op de Olympische Spelen van Rio in 2016 wordt ze de vierde en kwam ze 1 punt tekort voor brons. Op de Spelen van Tokio in 2021 eindigt ze als vijfde. De Geus (32) heeft haar besluit genomen na haar mislukte campagne om zich bij het foilen, de nieuwe olympische klasse, voor de Spelen van Parijs te plaatsen. Ze verloor de nationale kwalificatiestrijd van Sara Wennekes.  Knutsen verwacht donderdagavond een pittig duel met Ajax. "Het is een team met een duidelijke speelstijl en veel goede voetballers", zei de Noor woensdag op de persconferentie. "Het is een aanvallend team met een aanvallende uitstraling, dus ik denk niet dat er grote verschillen zullen zijn met de heenwedstrijd in Amsterdam. Misschien zullen ze wel wat voorzichtiger zijn en zich richten op tegenaanvallen." Welkom in ons liveblog rondom de wedstrijd Bodø/Glimt - Ajax in de Conference League. De Amsterdammers moeten een resultaat halen in Noorwegen na de 2-2 in Amsterdam.