Matchwinner van Jong AZ sluit wedstrijd af als goalie, ook drie punten voor Jong Ajax

Twee minimale overwinningen voor Jong AZ en Jong Ajax in speelronde 24 van de eerste divisie. De Alkmaarse talenten wonnen thuis met 1-0 van Roda JC en de talenten uit Amsterdam behaalden drie punten op bezoek bij Jong FC Utrecht, 0-1. De meest opvallende speler in Wijdewormer was zonder twijfel Tom Kerssens. De middenvelder maakte de enige treffer van de wedstrijd tegen Roda JC en sloot de wedstrijd af als keeper. Nieuwe gezichten De winstpartij op Roda JC betekent de eerste overwinning voor Leeroy Echteld. Vorige week verloor de coach van Jong AZ bij zijn debuut ruim met 4-1 van FC Groningen. Dit keer ging het een stuk beter en Echteld deed dat met een aantal nieuwe gezichten. Zo debuteerden Kasper Boogaard en Deacon van der Klaauw in het betaalde voetbal. Tekst loopt verder onder de tweet. Het doelpunt van Kerssens viel in de 26e minuut. Jong AZ profiteerde van geklungel in de Limburgse defensie en uiteindelijk schoot Kerssens in het strafschopgebied raak. En zo luisterde hij zijn basisdebuut op met zijn eerste profgoal. Blessure doelman In de slotfase raakte keeper Kiyani Zeggen geblesseerd na een redding. Aangezien Jong AZ al vijf keer had gewisseld koos Echteld ervoor om Kerssens op de goal te zetten. En dat deed de matchwinner voortreffelijk, want hij hield zijn doel schoon. De Koempels eindigden het duel met tien man, omdat Peña Zauner vlak voor tijd zijn tweede gele kaart pakte. Opstelling Jong AZ: Zeggen; Esteves (Van Aken/60), Stam, Dekker (Kalisvaart/60), Dekkers; Postma (Boogard/75), Kerssens, Engel; Kewal, Koster (Berkhout/80), Gerold (Van der Klaauw/80)  Tekst loopt verder onder de foto. In een vrij saai duel won Jong Ajax voor het eerst in 2024. Voor de Amsterdamse jonkies scoorde Jaydon Banel. Verder stonden nieuweling Julian Rijkhoff en doelman Gerónimo Rulli in de basis. Banel matchwinner Net zoals bij Jong AZ viel de treffer ook hier in de eerste helft. Na ruim een halfuur zette Ar’jany Martha goed door en bediende David Kalokah. De aanvaller gaf vervolgens voor en Jaydon Banel kon de bal bij de tweede paal binnen tikken. Na rust viel er weinig meer te genieten op het trainingscomplex van FC Utrecht. Wel hield de ervaren Argentijnse doelman Rulli zijn ploeg nog een paar keer op de been. Opstelling Jong Ajax: Rulli; Gaaei (Sarfo/63), Aertssen, Kaplan, Martha; Brandes (Mannsverk/63), Vos, Fitz-Jim (Agougil/73); Banel, Rijkhoff (Chourak/73), Kalokoh (Gorter/83)