Samenvatting: VOC start seizoen uitstekend met winst supercup

VOC heeft bij de start van het nieuwe handbalseizoen gelijk de eerste tik uitgedeeld aan rivaal Venlo. Dankzij een 28-23 zege gaat de supercup mee terug naar Amsterdam.  VOC, dat vorig jaar de landstitel aan Venlo moest laten, was gebrand op een goed resultaat. In de warme sporthal in het Utrechtse Houten bleek het in de openingsfase een gelijkopgaande wedstrijd. "Het oogde rommelig, maar ik was wel erg tevreden over de inzet", zei Rachel de Haze na afloop van de wedstrijd. De trainster van de Amsterdamse formatie zag haar ploeg met een minimale voorsprong de rust ingaan: 14-13. Tekst gaat verder onder de video.  In de tweede helft begon het met de minuut beter te draaien bij VOC en dat resulteerde in de eerste aanzienlijke voorsprong van de wedstrijd. Mede dankzij een aantal rake knallen van afstand van olympiër Judith van der Helm sloeg VOC zelfs een gat van zes punten. "We kwamen superlekker uit de kleedkamer. Zij moesten scoren en gingen fouten maken. Dat gaf ons meer rust", aldus Van der Helm. Tekst gaat verder onder de video. Het is voor VOC de vijfde supercup in de historie van de club. Eerder werd in 2008, 2010, 2016 en 2019 de beker omhoog gehouden. Volgend weekend start gelijk het nieuwe seizoen van de eredivisie. VOC begint zaterdag 14 september met een uitwedstrijd tegen D.S.V.D in Deurningen.