Valse start Ajax, voorbereiding begint met oefennederlaag tegen PEC Zwolle

Ajax begint aan de voorbereiding met een zure nasmaak. De eerste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle werd verloren met nipt verschil (0-1). De ploeg van Francesco Farioli kreeg genoeg schietkansen, maar het vizier stond meermaals niet op scherp.  De eerste oefenwedstrijd speelde Ajax nog zonder internationals Josip Sutalo, Borna Sosa, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Ahmetcan Kaplan en Geronimo Rulli. Eerder deze week werd bekend dat Rulli ook nog meedoet aan de Olympische Spelen. Een fijne bijkomstigheid is daarom de rentree van Diant Ramaj, die terugkeert van een blessure.  De goalie uit Duitsland kon niet voorkomen, dat PEC Zwolle brutaal de leiding nam. De bal werd niet goed wegwerkt uit de zestien van Ajax en Anthony Fontana schoot vervolgens raak: 0-1. Verder dan een schot over de lat van Mika Godts en Devyne Rensch kwamen de Amsterdammers niet voor de rust.  Sterkere tweede helft De eerste grote kans van de tweede helft was voor Ajax. Centrale verdediger Dies Janse vond Carlos Forbs en via Jordan Henderson eindigt de bal op de paal. Na een uur besloot Francesco Farioli om alle basisspelers te wisselen. Invaller Kian Fitz-Jim stond opvallend op linksbuiten, maar kreeg een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Doelman Jasper Schendelaar hield echter tegen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kopte Sivert Mannsverk nét naast uit een corner. Ajax schoot negentien (!) keer op doel en PEC kon er aanvallend niks tegenover stellen. Desondanks bleef het 1-0 voor de Zwollenaren, waardoor Ajax de eerste oefenwedstrijd verliest. De ploeg van Farioli komt komende dinsdag opnieuw in actie. Sint-Truidense VV is vanaf 18.30 uur de tegenstander op Sportpark Bovenmolen in Oldebroek.  Opstelling Ajax (eerste zestig minuten): Ramaj; Rensch, Medic, Janse, Hato; Henderson, Van den Boomen, Taylor; Forbs, Akpom, Godts Opstelling Ajax (laatste dertig minuten): Pasveer; Gaaei, Gooijer, Baas, Wijndal; Mannsverk, Hlynsson, Tahirovic; Rasmussen, Rijkhoff, Fitz-Jim