Zo kook je met Amsterdamse planten
In het NH-programma 'Koken met Kok' gaan natuurverslaggever Stephan Roest en radiopresentator én chef Pieter Kok op zoek naar lekkers uit de Noord-Hollandse natuur. De heerlijkste rucola pluk je zo op straat, smakelijke wortels graaf je op in het plantsoen en met een biertje erbij in de stoofpot is het al helemaal genieten. Niet alleen de humor ligt op straat in Amsterdam, ook het eten. Met name groente. 'Stoepplantjes' noemt liefhebber Arend Wakker ze. "De gemiddelde Amsterdammer heeft geen idee dat 'ie iedere dag van de week iets anders op tafel kan zetten wat geplukt, geraapt of uitgegraven is in het Vondelpark." We vinden de Amsterdamse variant van wilde rucola: zandkool. En we graven een halve meter diepe kuil om de wortel van de grote klis te bemachtigen. In brouwerij De Hoop in Zaandam maakt Pieter daar met bier een geweldig stoofpotje van.
Lees verder